woensdag 27 juli 2016

Voetbal

Nu het niet meer zo warm is, weer een kaartje gemaakt. Mijn zoontje wou wel weer eens helpen. Het gaat hem dan om het draaien aan Double Do XL. Maar ook wel meegedacht aan het kaartje zelf. Het is een voetbal kaartje geworden voor een jongetje dat 9 jaar wordt.



Ik heb de volgende materialen gebruikt: Marianne Design Pretty Paper Bloc PK9099 Country Home, Collectables COL1335 Voetbaltenue en bal, COL1336 beker en COL1343 schilden, Craftables CR1281 slinger. Linnenkarton wit 13,5 x 27 cm, zilver karton en Papicolor donkergroen. Distress Ink Vintage Photo. Zwarte inkt.

Ik heb de kaart zo gemaakt: Vouw het linnenkarton dubbel. Snij van dessinpapier een vierkant van 13 x 13 cm. Stans de schilden uit dessin papier en donkergroen en de slinger uit zilver karton. Bewerk de randen van de schilden, het dessinpapier en kaart met de Vintage Photo. Stans en embos het voetbaltenue uit dessinpapier, de beker uit zilver karton en de bal uit wit. Bewerk de bal als deze nog in de mal zit met zwarte inkt. Bewerk het voetbaltenue als deze nog in de mal zit met Vintage Photo.
Plak alles volgens voorbeeld op de kaart.


Bedankt voor je bezoek aan mijn blog, en berichtjes vind ik leuk en ik lees ze altijd!
Groetjes Petra 

dinsdag 19 juli 2016

Motorritje

Deze keer een kaartje met een motor, omdat de ontvanger motor rijdt. Wel zo toepasselijk dan, toch?




Ik heb voor deze kaart de volgende materialen gebruikt:Marianne Design Creatables LR0287 motor, Craftables CR1222 toren van Pisa, Collectables COL1343 kleine schild en stempel, COL1390 Fotostrip, Stempel PP1403 Let's party, Pretty paperbloc PK9101 All for the men. Papicolor kerstrood en lichtblauw. Linnenkarton donkerblauw en wit. Wit papier. Stempelinkt rood en Distress Ink Iced Spruce.

Je maakt de kaart als volgt: snij van donkerblauw linnenkarton een dubbele kaart van 13,5 x 13,5 cm. Van wit papier een vierkant van 13 x 13 cm. Dessinpapier 12,5 x 12,5 cm, 4 x 13,5 cm en 9,5 x 9,5 cm. Stans en embos de motor uit wit, de toren van Pisa uit donkerblauw en de film strip en schild uit kerstrood. De binnenkant van het schild uit lichtblauw. Knip 3 rechthoekjes iets groter dan wat uit de filmstrip komt. Plak deze achter de filmstrip en stempel de tekst erop. Plak het lichtblauwe schild op het rode schild. Bewerk de motor met de inkt als deze nog in de mal zit. Plak alles volgens voorbeeld op de kaart.



Bedankt voor je bezoek aan mijn blog, en berichtjes vind ik leuk en ik lees ze altijd!
Groetjes Petra 

dinsdag 12 juli 2016

Afscheid juffen

Nog ruim een week school hier in Zeeland. Voor de juffen van mijn jongste zoon heb ik een kaart gemaakt met de leuke school materialen van Marianne Design.


Voor alle kaarten heb ik als voorbeeld gebruik gemaakt van de kaarten uit de Collection 23, waar de beschrijving te vinden is op de site van Marianne Design bij de downloads.

Ik heb wel wat aanpassingen gedaan omdat ik niet alle materialen heb die zijn gebruikt.

 
 
Voor deze kaart heb ik de potloden vervangen door de krijtjes die bij het leitje horen. Nog een extra stempel "Bedankt".
 
 

 


Het boekpapier is vervangen door dessinpapier en het grote label weggelaten.
Een label van een stempel met Bedankt.

 
 
Hier is het label verplaatst en de stempel weggelaten. Je kunt natuurlijk altijd je eigen fantastie gebruiken.
 
 
 
Bedankt voor je bezoek aan mijn blog, en berichtjes vind ik leuk en ik lees ze altijd!
Groetjes Petra